Нина Буњевац, канадска стрип ауторка српског порекла, гошћа је новог издања ГРРР! Програма које 5. маја, од 19 сати у простору Електрика представљају Саша Ракезић и Културни центар Панчева.

Нина Буњевац кроз серију слајдова говориће о својој новој књизи – Фадерленд.

Њен нови стрип је заправо прича о њеном детињству, и њеној породици, пре свега о њеном оцу, погинулиом у експлозији у Торонту 1977. Он је био припадник антијугословенске терористичке организације чији је предводник – Никола Каваја – познат по свом (неуспелом) покушају да отме авион 1979. године, с намером да га усмери у зграду Централног комитета Југославије у Београду.

– Биће то ексклузивна прилика да се види овај материјала, с обзиром да Fatherland излази у Великој Британији у августу, током јесени у Канади, Француској, Чешкој, Немачкој и Хрватској, и у јануару 2015. у САД – наводе оргранизатори.

Фанзин Цегер позива посетиоце и да донесу мајице и цегере на које ће бити штампани мотиви према цртежима Нине Буњевац.

– На крају вечери, концерт ће одржати Јесењи оркестар на маленим инструментима. У свом соло-пројекту мимо групе Јарболи, двометраш Даниел Ковач овај пут експериментише са укулелеом и другим инструментима невеликих пропорција – додају организатори.

Простор Електрика налази се у Улици војводе Путника 7 у Панчеву.

Извор: Блиц
Блиц