Autotransportno preduzeće Pančevo će od ponedeljka obnoviti gradski i međumesni saobraćaj, ali za početak u ograničenom obimu. To znači da će od ponedeljka javni prevoz, u skladu sa odlukom Vlade Srbije moći da koriste samo zaposleni.

Pravila su opšta za celu zemlju pa će tako i u autobuse ATP-a da se ulazi sa mesečnom kartom i radnim nalogom i uz poštovanja mera zaštite od virusa.

“Samo velika molba da ne bude nesporazuma, da ne bude teških reči, da ljudi budu strpljivi jer, zaista su ozbiljna ograničenja koja su vezana za javni transport. Pre svega sve molim da nose zaštitnu opremu, to su u prvom redu maske i rukavice, da poštuju propisano obeležavanje koje će biti u autobusima, propisano rastojanje i da izađu u susret zahtevu vozača i konduktera, odnosno osoblja koje bude opsluživalo autobuse”, napominje Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Red vožnje će biti prilagođen potrebama zaposlenih, što znači da će autobusi ići ujutru, popodne i uveče za one koji rade treću smenu.

“Znači, od pet do osam, od 13 do 17 časova i poslednji polazak bih napomenuo da će biti u 22,30 za sva naseljena mesta i u 20,30 pretposlednji polazak. Mi ćemo pratiti od prvog dana broj putnika u vozilima i po potrebi reagovati, to jest povećati broj vozila na linijama. Samo bih napomenuo da će od 11. maja početi i prodaja polumesečnih karata za maj mesec za zaposlene, izjavio je Voja Savičić, rukovodilac sektora saobraćaja u ATP-u Pančevo.

Na liniji ka Beogradu može se očekivati malo veći broj polazaka.

“Gledaćemo da se tokom čitavog dana odvija saobraćaj, a kad je najpotrebnije u špicevima da bude najveći broj polazaka”, dodaje Savičić.

Sledeća izmena režima saobraćaja će biti nanjverovatnije sredinom meseca kada bi trebalo da prorade fakulteti u Beogradu, pa će tada i studenti moći da koriste javni prevoz, uz pokazivanje indekse.

izvor: Rtv.rs